Cukr našemu tělu zrovna příliš neprospívá a https://www.vse.cz/ bychom to s jeho konzumací neměli přehánět. V posledních letech se s ním setkáváme téměř v každé potravině a nadměrná konzumace nám dokonce může způsobit vážně zdravotní problémy. Přitom samotnou sladkou chuť můžeme velmi snadno nahradit přírodními sladidly. Pokud patříte mezi skupinu lidí, kteří si sladké jen velmi těžko odříkají, rozhodně byste měli zbystřit. Každodenní konzumace cukru totiž může mít za následek vznik cukrovky, zubních kazů nebo obezity. Nemusíte však zoufat, mlsat můžete i zdravěji. Ve větším množství sladké však škodí tak jako tak, proto bychom to s jeho konzumací neměli přehánět. Přírodní sladidla jsou sice zdravější náhradou bílého rafinovaného cukru, přesto bychom to s jejich konzumací neměli přehánět. I přírodní sladidla totiž mají vysokou kalorickou hodnotu. Slazení pomocí datlí nebo datlového sirupu Pokud jste někdy ochutnali datle, jistě vás překvapily svojí sladkou chutí. Bez problému s nimi tak nahradíte cukr v dezertech, sladkém pečivu nebo třeba v ovesné kaši. Asi nejsnadnější variantou je pořídit si přímo sirup z datlí, se kterým se mnohem lépe manipuluje. Nejsladší rostlinka na světě – stévie Jedná se o jednu z nejznámějších náhrad běžného rafinovaného cukru. Ze stévie mají největší využití právě její listy, které jsou mnohonásobně sladší než běžná sladidla. Stévie tablety nakliceno.cz, prášek nebo sušená je tak skvělou náhradou, kterou ocení i diabetici. Jen je potřeba si zvyknout na její zvláštní pachuť, která nemusí vyhovovat každému. Její využití je opravdu široké, neobsahuje vůbec žádné kalorie a přitom je mnohonásobně sladší než běžný cukr. Tudíž je potřeba trochu obezřetnosti při jejím použití. Javorový sirup Zlatavý poklad, který se získává z mízy kanadského javoru. Javorový sirup najde hojné využití při vaření nebo pečení. Má velmi specifickou, jemně oříškovou chuť a nízká obsah fruktózy.